Fraudele cu miere de albine, în vizorul ANSVSA

Apicultorii sunt vizați de o serie de controale pe care inspectorii ANSVSA le derulează pentru a combate fraudele cu miere de albine, a anunțat săptămâna trecută într-o conferință Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

„Dacă vorbim despre controalele tematice care s-au efectuat de la începutul anului aș aminti și de o serie de verificări de combatere a fraudei alimentare cu miere de albine. Și aici am comunicat acordul de a participa alături de Germania, Polonia, Spania și Italia la Programul de prevenire și combatere a fraudelor alimentare cu miere de albine”, a arătat Robert Chioveanu.

Președintele ANSVSA a subliniat că în urma verificărilor au fost colectate probe de miere pentru analiza de laborator, procedură care va fi continuată de către inspectorii autorității pe parcursul întregului an.

„Și cu această ocazie am intensificat verificările atât prin recoltare de probe cât și prin controale la prevenirea și combaterea de fraude alimentare cu miere de albine. Toate aceste controale le vom desfășura până la sfârșitul anului, bineînțeles cu respectarea programului stabilit și a frecvenței verificărilor”, a mai spus Robert Chioveanu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole