Fraude cu subvenții agricole în România! DNA și autoritățile europene au intrat pe fir

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850.000 de euro prin programul „Tomata” din România, se arată în raportul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) pe anul trecut, citat de G4Media.ro.

Astfel, cinci firme din Mehedinţi aparținând unor cetăţeni italieni, pretindeau că dezvoltă culturi de roşii şi au beneficiat de subvenții din fonduri europene prin programul „Tomata”, lansat în 2017 de guvernul PSD.

„Nici măcar un cent din acești bani nu a fost cheltuit în România. Imediat ce Agenția Română de Plăți în Agricultură a virat subvențiile în conturile bancare ale celor cinci companii, banii au fost transferați în conturi bancare din Italia, unde au fost retrași rapid de la bancomate sau de la ghișeu în bănci și folosiți pentru finanțarea altor activități infracționale”, se arată în raportul OLAF.

Cazul a intrat în atenția DNA, dar și a autorităților judiciare din Italia, care au reușit să pună sub sechestru conturi bancare de 215.000 de euro.

OLAF a fost închis dosarul în octombrie anul trecut, cu propunere de recuperare a prejudiciului de 850.000 de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole