Fraudă de 300.000 de lei cu subvenții APIA! În schemă era implicată și directoarea unei bănci

O consilieră din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), împreună cu directoarea unei sucursale bancare, au reușit să prejudicieze agenția de aproape 300.000 de lei, bani obținuți în numele unor fermieri, fără știința acestora. Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatele să returneze suma către instituție.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în perioada 2012-2014, funcționara APIA ar fi depus, în numele a cinci fermieri, mai multe documente în care erau consemnate date false, inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică.

Conturile bancare pe numele fermierilor erau deschise de către cealaltă inculpată, directoarea sucursalei bancare. Ulterior, inculpata ar fi intrat în posesia cardurilor bancare emise, fără drept, pe numele fermierilor, carduri pe care le-ar fi utilizat în folosul propriu, pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar.

În aprilie, Tribunalul Mehedinţi a dispus încetarea procesului penal faţă de două inculpate, pe motiv că faptele s-au prescris. În schimb, instanța a menţinut sechestrul pus pe bunurile inculpatei care a obţinut ilegal banii de la APIA, iar ulterior, Curtea de Apel Craiova a decis ca şi cealaltă inculpată din dosar să achite parte din prejudiciul adus APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru este plina de mafioți traficanți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole