21 septembrie 2021 - 17:48

FRANTA ESTE LIDER IN AGRICULTURA ECOLOGICA, INVESTITIILE SUNT PE MASURA

Agricultura ecologică – incepe sa devina activitatea de nisa care aduce cea mai mare „plus valoare”  micilor fermieri. Pe de alte parte, agricultura ecologica  este una dintre tendințele principale urmărite la nivel mondial, dar şi în Uniunea Europeană, această direcție devenind din ce în ce mai populară.

Investitiile initiale si cele curente sunt mari in acest segment. Una dintre țările membre ale Uniunii Europene, lider in acest sector este Franța, producătorii din hexagon manifestând tot mai mult interes față de fructele și legumele ecologice. Astfel, anul trecut a fost inregistrat un număr record de agricultori ecologici, iar peste 6.000 de exploatații au fost convertite in ferme biologice. Acest lucru înseamnă că, una din zece întreprinderi agricole asigură producţia ecologică.

De asemenea, în Franța prețurile pentru produsele ecologice sunt unele dintre cele mai mari. Conservarea biodiversității și a solurilor, combaterea încălzirii globale, evitarea îngrășămintelor minerale excesive și multe alte măsuri sunt luate de către producătorii francezi pentru asigurarea lanțului ecologic.