FOTO Incredibil! Ce a desenat un caricaturist pe ouale de Paste?

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe a încondeiat ouăle de Paşte cu chipul vedetelor din România.

În fiecare an, Sărbătoarea Paştelui  îi oferă caricaturistului Gogu Neagoe prilejul de a da cap în cap vedetele din România. În ziua de Paşte, în gospodăria artistului din comuna Osica de Jos, Județul Olt, va avea loc marele duel al vedetelor şi se va afla cine va fi mai tare-n coajă.

Oul încondeiat ne transmite bucurie, uimire, smerenie, împăcare, pentru că în ornamentația lui, de fapt, se operează cu simboluri (soare, luna, cruce, etc.), cu modele din natură (plante, animale, obiecte) și cu modele de țesături populare zonei Oltului, mai exact Osica de Jos, cu tot repertoriul lor de semne sacre. La mine acasă an de an este amenajat atelier de încondeierea oua. În tradiția populară românească se crede că ouăle de Paști sunt purtătoare de puteri miraculoase, ele vindecă boli și protejează animalele din gospodărie. În acest an am decis să creionez pe ouă caricaturile fotbaliștilor olteni și fotbaliştilor echipei FC Steaua Bucureşti dar si chipul altor vedete din tara: Hagi, Mitriţă, Alibec si Simona Halep, Ion Țiriac, Neti Sandu, Andreea Esca, Mihai Mironică, Andreea Țopan, Valentin Butnaru, Olivia Păunescu şi Dan Negru.” a declarat Gogu Neagoe.

Rămâne de văzut cine va fi mai tare-n coajă: Gică Hagi, Simona Halep sau Ion Țiriac ?

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole