Fostul ministru al Agriculturii invită la responsabilitate Executivul în cazul Legii Terenurilor

constantin_ruralFostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin,a răspuns atacurilor dure ce s-au îndreptat împotriva sa din cauza Legii 17, a Vânzării terenurilor şi a îndemnat actualul Guvern să găsească soluţii mai bune pentru modificarea actului normativ:
„Am văzut acest Guvern, în frunte cu ministrul Agriculturii, spunând de nenumărate rânduri că vor amenda legea, că este o lege proastă, cea negociată în 2014. Realitatea este că dânsul a fost cel care a avut discuții nenumărate, în calitate de secretar de stat în 2013, 2014, la Bruxelles, pe acea lege care a fost aprobată, în final, de Parlament. Vreau să spun că dacă au o soluție mai bună, îi invit încă o dată la responsabilitate, să-și asume printr-o ordonanță de urgență. Cel care a fost comisar european și cunoaște foarte bine regulile europene și cel care a lucrat la Bruxelles, adică ministrul Agriculturii, să-și asume un proiect de ordonanță de urgență pe care să-l aprobe. Altfel, dacă vor face un proiect de lege și-l vor arunca din nou în Parlament, nu vor face decât să incite la o anumită polarizare în această zonă, fără să ofere o soluție. Dacă au cunoștințe mai bune și pot să ajute mai mult fermierii români, eu voi fi primul care va aplauda o astfel de ordonanță care vine cu soluții în interesul fermierilor din țara noastră”, a afirmat Constantin.
El a mai declarat despre Legea 17 că este făcută în termenii acceptaţi la aderarea la UE şi că poate fi modificată:
„Eu cred că este o lege care a făcut cât s-a putut la momentul respectiv pentru a respecta Tratatul de aderare semnat în 2005 de Traian Băsescu și care spune că în 7 ani trebuie liberalizată piața funciară, deci la 1 ianuarie 2014, dar, în egală măsură, să ajute și fermierul român să aibă drept de preempțiune. Și am introdus în lege că cei care sunt vecini, arendași și mai multe categorii din țara noastră, deci români, au dreptul de preempțiune la cumpărarea terenurilor. Dacă actualul Guvern, cu o puternică componentă europeană, poată să găsească o soluție mai bună astfel încât să nu fim sancționați la nivel european, dar să ajutăm și fermierii români, eu sunt primul care îi ajută în chestiunea aceasta”, a afirmat fostul ministru al Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole