A FOST REPUS ÎN FUNCȚIUNE SISTEMUL DE IRIGAȚII DIN JUDEȚUL BOTOȘANI

129

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sâmbătă, la repunerea în funcțiune, după peste 20 de ani, a unor canale de irigații și a unei stații de pompare a apei de pe raza comunei Manoleasa din județul Botoșani.

Potrivit acestuia, reabilitarea canalelor de la Manoleasa și repornirea stației de pompare cu apă din râul Prut va permite irigarea a aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol din zonă.

Daea susține că refacerea sistemului de irigații reprezintă o prioritate pentru programul de guvernare în domeniul agricol al Partidului Social Democrat (PSD).

„PSD în campania electorală a lansat un program de refacere a sistemului de irigații. Cu acest program s-a intrat în Parlamentul României, s-a aprobat programul de guvernare, iar pentru Ministerul Agriculturii acest obiectiv de a pune în stare de funcționare întregul sistem de irigații începând de anul acesta și până în 2020 pe o suprafață de două milioane de hectare este cel mai important obiectiv pe care îl avem și pe care îl urmărim la secundă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Investițiile de la Manoleasa au costat peste 500.000 de lei și au presupus decolmatarea canalelor de irigații betonate construite înainte de 1990, dar și refacerea unor echipamente ale stației de pompare.

Directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu, susține că la nivel național au fost alimentate cu apă aproximativ 1.300 de kilometri de canale de irigații.

„Prin investiția aceasta și garanția dată, timp de zece ani această amenajare va funcționa și va fi apă gratuită”, a afirmat Barbu.

Citește și

Comentariile sunt închise