Fondurile pentru instalarea tinerilor fermieri din zoan non-montană au ajuns la nivelul maxim. Ce urmează?

tractor_tanarAFIR a anunţat că interesul foarte mare pentru finanțarea europeană nerambursabilă pe care l-au arătat tinerii fermieri în cursul anului trecut se menține și pentru 2016.
Ca urmare a acestui fapt, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că valoarea totală nerambursabilă a proiectelor depuse prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanțare în acest an pentru zona non-montană.
Până în acest moment, pentru dezvoltarea fermelor agricole în zonele non-montane, au fost depuse 3.973 de cereri de finanțare, în valoare de 163,24 milioane de euro.
Odată atins plafonul stabilit din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană din cadrul Submăsurii 6.1 (153,6 milioane de euro) sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat. Precizăm că pentru zona montană din cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, AFIR primește în continuare cereri de finanțare, suma disponibilă ramasă este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 31 octombrie 2016, în limita fondurilor disponibile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole