FONDURI NERAMBURSABILE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

In Republica Moldova , la recomandarea expertilor Uniunii Europene, cei care vor să-și deschidă o afacere prin programul PARE 1+1 ar putea primi o sumă nerambursabilă mai mare din partea statului. Ministerul economiei a supus acest proiect dezbaterii publice .

Autoritățile recunosc că în mediu, la un leu obținut sub formă de finanțare nerambursabilă se investesc 3 lei în dezvoltarea afacerii. „Asta demonstrează că, de facto, investițiile în crearea și dezvoltarea afacerilor sunt mult mai mari decât grantul oferit. Menționăm că, majoritatea beneficiarilor Programului „PARE 1+1”, procură utilaje și tehnică importată și sunt influențați direct de deprecierea valutei naționale, care în 2017 comparativ cu 2010 (anul lansării Programului „PARE 1+1”) s-a depreciat cu circa 25-30%. Totodată, jumătate din totalul beneficiarilor își extind afacerea și întâmpină mari dificultăți financiare, legate de insuficiența mijloacelor bănești și costul înalt al acestora”, scrie în nota informativă a proiectului.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Astfel, ministerul propune majorarea cuantumului maxim al finanțării nerambursabile alocate din contul Programului „PARE 1+1” de la 200 mii lei la 250 mii lei.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Totodată, pentru a minimiza riscurile realizării proiectelor investiționale cu rea credință se propune de introdus în Program noțiunile de „conflict de interes” și „persoane afiliate”. Astfel, în cadrul Programului se va considera conflict de interes utilizarea calității de fondator/administrator al întreprinderii în folos propriu sau a persoanelor afiliate, pentru aranjarea tranzacțiilor fictive cu Beneficiarii Programului pentru justificarea efectuării investiţiei din contul remitenţelor și finanțării nerambursabile.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Modificările au fost făcute la recomandarea experților UE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole