Fonduri europene suplimentare pentru instalarea tinerilor fermieri

Tinerii care au depus proiecte pe vechea linie de finanțare 6.1 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, în perioada de tranziție 2021-2022, ar putea avea parte de o surpriză. Conform unor surse din interiorul administrației, se pare că s-ar fi găsit o sumă suplimentară, de aproximativ 19 milioane de euro, care va fi alocată proiectelor eligibile, dar care nu au intrat pe lista inițială a proiectelor finanțate. 

”Am auzit această veste, într-adevăr. Nu este 100%, dar am auzit că o să fie alocată o sumă pentru proiectele eligibile”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Practic, prin această sumă ar urma să fie finanțare undeva la maximum 380 de proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, în funcție de sumele solicitate.

În ceea ce privește linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri din actuala programare financiară, adică DR-30, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) evaluează în continuare dosarele depuse în ultima etapă lunară. Potrivit informațiilor de la acest moment, se pare că această evaluare va mai dura în jur de două luni de zile, după care vor începe controalele pe teren, iar apoi semnarea contractelor de finanțare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole