Fonduri europene prin submăsura 4.1 – DATA la care începe depunerea cererilor de finanțare

Submăsura 4.1 reprezintă cea mai așteptată linie de finanțare din fonduri pentru fermierii care vor să facă investiții în exploatațiile pe care le dețin. Deși până acest moment nu s-a anunțat o dată oficială pentru lansarea sesiunii de depunere a proiectelor, există speculații aflate pe surse de la AFIR.

Potrivit declarațiilor făcute de consultantul Marian Vișu-Iliescu în emisiunea ”Agricultura la Raport”, submăsura 4.1 ar putea fi lansată undeva în jurul datelor de 10-15 septembrie.

”În cadrul submăsurii 4.1, există și o subcomponentă destinată tinerilor fermieri. De ce? pentru că sunt acei tineri fermieri care au depășit 24 de luni de la înființarea fermei, dar nu mai mult de 5 ani de la instalarea ca tânăr fermieri. Și atunci ei au un subcapitol distinct pe submăsura 4.1, în care pot beneficia de niște condiții adecvate tinerilor fermieri. Când se deschide submăsura 4.1, se deschide în bloc. Ea are opt componente în cadrul ei, printre care și aceasta. Noi estimăm că se va deschide undeva între 10 și 15 septembrie, din unele surse”, a precizat consultantul Marian Vișu-Iliescu în exclusivitate pentru AGRO TV.

Reamintim că sprijinul public oferit prin submăsura 4.1 este de maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile și poate ajunge până la suma de 1,5 milioane euro. Bugetul total alocat pentru submăsura 4.1 în perioada de tranziție 2021-2022 este de 760 milioane euro.

În cazul tinerilor fermieri care au finalizat implementarea unui proiect în cadrul submăsurii 6.1, dimensiunea minimă a exploatației trebuie să fie de minimum 12.000 SO și să nu depășească 100.000 SO.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole