Fonduri europene pentru crescătorii de animale – Ce pregătește AFIR

Deși în acest moment au fost închise toate liniile de finanțare pentru fonduri europene derulate în acest an de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), se pare că mai există o speranță pentru fermierii care nu au prin încă un proiect.

Pe lângă linia de finanțare dedicată pomiculturii care este anunțată și va fi lansată în cursul acestui an, se pare că Ministerul Agriculturii intenționează să mai lanseze și o linie de finanțare pentru zootehnie, pe submăsura 4.1, dedicată investițiilor în exploatații agricole.

”Dacă informațiile pe care le avem sunt corecte, o să mai fie lansată o măsură pe 4.1, pe partea de zootehnie, dar aici se încadrează fermele mijlocii sau mari pentru un punctaj bun”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV.

Cel mai probabil, dacă se vor păstra aceleași condiții ca și în sesiunile de depunere precedente, fermierii vor putea accesa fonduri europene în valoare de maximum 1,5 milioane euro/fermă.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, AFIR a lansat submăsura 4.1 pentru perioada de tranziție, iar trei dintre cele opt componente ale ei erau dedicat sectorului zootehnic:

  • 4.1.3 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație (zootehnic) – 55 milioane euro
  • 4.1.5 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL – 240 milioane euro
  • 4.1.6 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN – 60 milioane euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. De ce sa mai deschidă nu le pot evalua și pe care sau depus in ghid scrie clar bani neutilizati se var redistribui către celelalte sub masuri sau se vreaceva proiecte cu Dedicație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole