Fonduri europene disponibile ASTĂZI pentru fermieri – Ce finanțări puteți obține

Deși majoritatea liniilor de finanțare cu fonduri europene din perioada de tranziție 2021-2022 au fost deja închise, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai primește în prezent proiecte pe submăsurile 16.4 și 16.4a, destinate cooperării între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol, respectiv sectorul pomicol.

Prin aceste linii de finanțare, fermierii și ceilalți beneficiari au acces la un buget de 50 de milioane de euro, iar proiectele se mai pot depune până în data de 31 martie.

”Mai sunt două măsuri deschise în momentul de față, până în 31 martie. Cele două fonduri sunt epuizate în principiu, dar fermierii mai pot depune cereri până la termenul limită. O să mai fie încă o măsură deschisă, cred că în decurs de o lună de zile se va lansa, submăsura 4.1a – investiții în exploatații pomicole”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV.

Menționăm că submăsura 16.4 beneficiază de un buget de 40 milioane euro, iar cererile depuse până acum însumează 34,5 milioane euro. În ceea ce privește submăsura 16.4a, bugetul de 10 milioane euro a fost depășit, fiind depuse cereri în valoare de 11,9 milioane euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole