Fonduri europene 2024, situația la zi! Până când se depun cererile de finanțare

Fermierii care doresc să acceseze fonduri europene în 2024 vor avea la dispoziție o multitudine de linii de finanțare, lansate de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Unele dintre acestea sunt deja în desfășurare, altele urmează să fie lansate treptat, pe tot parcursul anului.

În acest moment, pe site-ul oficial al AFIR sunt active patru linii de finanțare pentru care fermierii pot depune cereri, în scopul de a accesa fonduri europene:

 • DR-25 – Modernizarea infrastructurii de irigații – este o linie de finanțare cu o alocare financiară de 400 de milioane de euro, prin care fermierii pot accesa un sprijin de maximum 1,5 milioane de euro/beneficiar. Până acum nu s-a depus niciun dosar, însă data limită este 15 iulie 2024.
 • DR-26 – Înființarea sistemelor de irigații – beneficiază de o alocare financiară de 102 milioane de euro, iar fermierii pot primi o finanțare de maximum 500.000 euro/beneficiar. Până acum s-au depus 10 dosare, iar termenul limită este 14 iulie 2024.
 • DR-15 – Investiții în exploatații pomicole:
  • Componenta înființare și modernizare exploatații pomicole – alocare financiară de 142 milioane de euro, cu un sprijin de maximum 1,5 milioane euro/proiect. Până acum s-au depus 75 de dosare, iar termenul limită este 30 aprilie 2024.
  • Componenta înființare și modernizare pepiniere pomicole – alocare financiară de 9 milioane de euro, cu un sprijin de maximum 1,5 milioane euro/proiect. S-a depus un singur proiect, iar data limită este 30 aprilie 2024.
 • DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic:
  • Componenta sector suine – alocare financiară de 98 milioane de euro, cu un sprijin de maximum 2 milioane euro/proiect. S-au depus 103 proiecte, iar termenul limită este 30 aprilie 2024.
  • Componenta găini ouătoare (modernizare pentru trecerea de la baterii îmbunătățite la sisteme alternative de creștere) – alocare financiară de 20 milioane de euro, cu un sprijin de maximum 2 milioane euro/proiect. S-au depus 12 dosare, termenul limită pentru depunere fiind 30 aprilie 2024.

În ceea ce privește viitoarele linii de finanțare care vor fi lansate pe parcursul acestui an, citiți acest articol: Calendar fonduri europene 2024 – Finanțări pentru micii fermieri și tinerii fermieri

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole