Fonduri europene 2024 – Ce linii de finanțare se lansează luna viitoare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) urmează să lanseze mai multe linii de finanțare în următoarea perioadă, pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene. Potrivit calendarului estimativ publicat de Ministerul Agriculturii, încă trei linii de finanțare ar urma să fie deschise până la finalul lunii aprilie.

Prima dintre acestea ar urma să fie DR-33, programată chiar pentru luna martie, fiind o intervenție destinată înființării grupurilor de producători în sectorul agricol și pomicol. Valoarea sprijinului urmează să fie de maximum 100.000 de euro/an. Ghidul solicitantului pentru DR-33 urmează să fie discutat în grupurile de lucru de la Ministerul Agriculturii în cursul următoarelor zile.

Apoi, în luna aprilie, urmează să fie deschise liniile de finanțare DR-16 (Investiții în sectorul legume și/sau cartofi) și DR-21 (Investiții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane).

”Următoarea linie de finanțare care se va deschide, avem două de fapt pentru luna aprilie, una foarte importantă pentru sectorul legumicol. Vorbim de investiții dedicate cultivatorilor de legume și cartofi, cu o alocare financiară de 151.383.529 euro”, a precizat consultantul Ion Păunel pentru AGRO TV.

Pentru DR-16, valoarea maximă a sprijinului poate ajunge la 2.000.000 euro/proiect, în funcție de investițiile care vor fi asumate în planul de afaceri.

”O altă linie care se deschide în luna aprilie, care privește sectorul zootehnic, pentru cei care au avut probleme cu pesta porcină africană, vorbim aici despre investiții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane”, a mai subliniat Ion Păunel.

În cazul acestei linii de finanțare (DR-21), valoarea sprijinului poate fi de maximum 50.000 euro/beneficiar.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Aș dori fonduri pt dezvoltarea unei firme srl am cu instalații sanitare și termice aș dori scule o mașină dubă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole