Fonduri europene 2023 – Ce linii de finanțare lansează AFIR luna viitoare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se pregătește să lanseze primele linii de finanțare din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene.

Potrivit directorului general al AFIR, George Chiriță, primele apeluri pentru proiecte ar putea fi lansate în jurul datei de 15 octombrie 2023. După cum AGRO TV a anunțat deja, instalarea tinerilor fermieri este una dintre primele linii de finanțare vizate pentru lansare luna viitoare, însă nu singura.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc astăzi între reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu membrii Comitetului de Monitorizare, s-au discutat mai multe intervenții cu fonduri europene care ar putea fi lansate în perioada următoare.

Printre acestea se numără DR 15 – Investiții în exploatațiile pomicole, DR 20 – Investiții în sectorul zootehnic, DR 22 – Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, DR 25 – Modernizarea infrastructurii de irigații, DR 26 – Înființarea sistemelor de irigații, DR 27 – Crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă, DR 28 – Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Bună ziua! Am 57ani pot să obțin fonduri europene? Am un hectar și jumătate de teren și vreau să pun nuci.Ce sfat îmi dați?

  2. Buna ziua sint Balascan Nicusor Madalin am 29 de ani as vrea sa infiintez o fabricuta sa ambalez legume fructe .Am spatiul pt construit.
    Am vrut mereu sa accesez fonduri pt tema aceasta dar nu stiu unde sa ma adresez .Multumesc
    Tel de contact 0760360314 sau 0760382346

  3. Mă numesc Bona-Mura Ion sunt din Ilova Caras-Severin as dori sa accesez fonduri pentru Investiții în exploatații pomicole DR15.
    Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole