Fonduri europene 2022: Șeful AFIR anunță plăți de 500 milioane EURO

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are un obiectiv de plăți de 500 de milioane de euro anul acesta pentru fermierii care au accesat fonduri europene, din care mai are de achitat 122 milioane euro, anunță directorul general al instituției, Dorin Opreanu.

Într-o declarație dată în emisiunea Agrostrategia la TVR, șeful AFIR a vorbit despre plățile care urmează să fie efectuate în perioada următoare din fonduri europene.

”În 2022, cifrele le cam știm și reușim să le și respectăm; aceste cifre se regăsesc în targetul nostru. Pe 2022, targetul este la o valoare de 500 de milioane de euro, din care noi mai avem de plată 122 de milioane de euro, pe care vrem să-i plătim. Dacă beneficiarii pe care îi așteptam ar fi venit în cele două luni, acum probabil mai rămâneau de plată vreo 30 de milioane”, a precizat Dorin Opreanu.

Șeful AFIR a vorbit și despre provocările de ordin administrativ pe care le-a întâmpinat agenția anul acesta, din cauza volumului extrem de mare de cereri de finanțare de fonduri europene pe care a trebuit să le gestioneze.

”A fost un an foarte greu și vreau să le mulțumesc colegilor din AFIR. Am avut 28.000 de cereri de finanțare, iar noi suntem în toată țara un efectiv de 1.600 de oameni, efectiv tehnic 1.000 de oameni. Cam așa s-a lucrat; până în luna iunie n-au avut concedii, s-a lucrat și în weekend, toți beneficiarii au fost nemulțumiți de întârzieri, pe bună dreptate. Omenește, nu s-a putut mai mult sau mai repede. Am terminat evaluările, nici n-au apucat să se relaxeze, și am intrat pe plată”, a mai subliniat Dorin Opreanu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole