Fonduri europene 2022 – Plăți de peste 250 milioane EURO la AFIR

În perioada iulie – octombrie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a efectuat plăți către fermierii români în valoare de peste 250 de milioane de euro, bani pe care îi solicită acum de la Comisia Europeană.

”AFIR a solicitat Comisiei Europene decontarea a peste 253 de milioane de euro, fonduri plătite deja către fermierii români din bugetul național în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2022”, se arată într-un comunicat al agenției.

Potrivit procedurilor oficiale, suma urmează să fie rambursată României în termen de maximum 45 de zile.

„În conformitate cu procedurile de lucru stabilite la nivelul Comisiei Europene, AFIR a încărcat declarația de cheltuieli direct în sistemul informatic utilizat pentru schimbul de date între statele membre și Comisia Europeană, urmând ca, după verificarea sumelor cuprinse în declarația de cheltuieli, Comisia să ramburseze României, în termen de maximum 45 de zile, fondurile europene alocate pentru agricultură și dezvoltare rurală”, a precizat George Chiriță, directorul general al AFIR.

Până la această dată, Comisia Europeană a rambursat României peste 7,35 de miliarde de euro pentru decontarea investițiilor realizate în agricultură, pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural și pentru plăți directe și compensatorii prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, inclusiv Tranziția 2021 – 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Salut!Ma numesc Cosmin Chiritoiu am varsta de 18 ani.Sunt din comuna Matca Judetul Galati..Am teren extravilan 140 de arii,pe care as vrea sa construiesc pe toata suprafata solar.Pe care sa cultiv:rosii,castraveti,ardei….ect.Si pentru a incepe aceasta afacere benefica Petri mine so pentru Romani.Am nevoie de o suma de 50000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole