FONDUL NATIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU IMM A LANSAT UN NOU SITE

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a lansat un nou site, o platformă modernă de comunicare şi informare pentru potenţialii beneficiari, informează, miercuri, instituţia.

“Lansat la începutul acestui an, noul site www.fngcimm.ro reprezintă unul din elementele cheie din strategia de repoziţionare a Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, ca sprijin pragmatic pentru mediul antreprenorial din România. Cu un design modern şi performanţe tehnice îmbunătăţite, noul site a fost construit pe principiul relevanţei pentru publicul ţintă”, spun reprezentanţii FNGCIMM.

Noua interfaţă de consultare în timp real a bazei de date, pusă la dispoziţia beneficiarilor Programului “Prima Casă” şi a companiilor beneficiare ale garanţiilor FNGCIMM, completează serviciile de consiliere oferite.

“Noul site catalizează strategia de repoziţionare a instituţiei, de iniţiere a dialogului direct cu reprezentanţii mediului de afaceri, în scopul definirii unor produse de garantare dedicate, adaptate nevoilor specifice sectoarelor economice. Design-ul modern, alături de accesul îmbunătăţit la informaţiile legate de produsele sau programele de garantare şi consultarea în timp real a procesului operaţional în care se găsesc dosarele de garantare, contribuie la construirea noii imagini a FNGCIMM, cu atribute de dinamism, transparenţă şi profesionalism”, a precizat directorul general al Fondului, Alexandru Petrescu.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane de euro/beneficiar, şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 30 de instituţii financiare, în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maximum 90 de zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum doi ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele patru sucursale, cinci reprezentanţe şi trei filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare), asociaţie ce reuneşte 42 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 22 de state membre ale UE, precum şi Turcia, Serbia, Bosnia şi Herzegovina şi Federaţia Rusă, FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.

sursa: AGERPRES

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult