Alege cea mai potrivită folie profesională și prelungește cu 2 luni sezonul de cultură

Utilizând o folie profesională pentru acoperirea solarului, asigurăm mediul propice pentru dezvoltarea optimă a plantelor, obținem timpurietate, și, cel mai important aspect, prelungim sezonul de cultură, cu până la 2 luni.

Sunt trei factori foarte importanți, care ajută legumicultorii să își dezvolte afacerea și, totodată, să economisească bani. Cunoscând acest lucru, în continuare, vom prezenta proprietățile pe care trebuie să le aibă folia profesională cu care acoperim solarul și beneficiile pe care le oferă plantelor.

folie profesională

Rezistența împotriva razelor solare este un aspect care trebuie neapărat luat în calcul în momentul când alegem folia pentru solar. Aceasta trebuie să aibă în componență aditivul UV, care o împiedică să devină casantă și să se distrugă sub acțiunea razelor solare.

Este, de asemenea, important să alegem o folie pentru acoperirea solarului care să împiedice pierderea căldurii pe timpul nopții. Datorită prezenței aditivului de termicitate (IR), o folie profesională păstrează căldura pe timpul nopții și contribuie la obținerea timpurietății și la reducerea costurilor pentru încălzire.

Alte proprietăți necesare sunt cele de elasticitate și rezistență mecanică. Este bine ca folia să se dilate atunci când este cald și să se contracte la ger, având, astfel, rezistență la vânt, grindină și la greutatea zăpezii. Această proprietate este dată de aditivul EVA.

Pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor din solar, este nevoie de lumină și, de aceea, folia pentru acoperirea solarului trebuie să fie transparentă la razele luminoase din zona fotosintetizantă activă. Această proprietate este completată și de cea de difuzie a luminii, datorită căreia, lumina este împrăștiată către plante, în mod uniform, din toate direcțiile, și, se împiedică apariția umbrelor și a arsurilor solare.

Datorită aditivilor de difuzie și termicitate, folia profesională are un aspect mat, însă, aceasta asigură o transmisie a luminii de peste 90%, în zona PAR (zona activă fotosintetizantă a radiației luminoase).

Mai există, de asemenea, câteva proprietăți ale foliei profesionale care oferă beneficii plantelor. Menționăm aici  prevenirea depunerii prafului pe suprafața exterioară a foliei, realizându-se astfel, la nivel optim, procesul de fotosinteză, împiedicarea formării ceții în interiorul solarului și blocarea apariției condensului, care, de cele mai multe ori, este responsabil de dezvoltarea bolilor la plante.

Nu putem să nu amintim că o folie profesională oferă garanție și durată de viață lungă, asigurând o siguranță mai mare culturilor și mai puține griji pentru fermieri: alte investiții, manopera de înlocuire a foliei.

folie profesională

Alegerea foliei potrivite nu este o sarcină ușoară și are o importanță majoră în dezvoltarea optimă a viitoarelor culturi. Marcoser recomandă foliile profesionale de acoperire de 170, 180 și 200 de microni grosime, care oferă plantelor beneficii multiple și asigură condiții prielnice pentru creștere, și, unul dintre cele mai importante lucruri, ajută la extinderea cu aproximativ 2 luni a sezonului de cultură.

Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea foliei care se potrivește cel mai bine nevoilor culturilor și structurii solarului, puteți contacta specialiștii Marcoser, iar ei vă vor oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole