Focarul COVID-19 de la Ramnicelu se extinde! Activitatea Primariei, BLOCATA!

Activitatea Primăriei din comuna Râmnicelu este blocată după ce cinci angajați au fost confirmați cu COVID-19. După primirea veștii Direcția de Sănătate Publică a impus acolo o serie de reguli menite să limiteze răspândirea virusului și printre restul angajaților.

”Având în vedere situația epidemiologică a satului Râmnicelu și anume faptul că 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție COVID-19, dintre care 5 persoane desfășoară activitate la nivelul administrației publice locale, vă informăm asupra măsurilor dispuse de către Direcția de Sănătate Publică Buzău. Mai exact s-a impus izolarea la domiciliu a tuturor contacților persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a membrilor de familie ai acestora”, se arată în comunicat emis de Prefectura Buzău.

La Primărie vor mai merge doar trei persoane. Inclusiv primarul și viceprimarul din comună, deși au fost negativi la testarea de ieri, vor trebui să stea în izolare în următoarele săptămâni. În această perioadă, activitatea în Primăria Râmnicelu va fi aproape blocată. Doar cazurile urgente vor fi rezolvate, cazuri de care se vor ocupa cel mult trei persoane desemnate de către primarul comunei.

”De asemenea, la nivelul Primăriei a fost stabilit de către primarul comunei un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică pe perioada de monitorizare, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca toate persoanele implicate în această situație să locuiască pe raza localității Râmnicelu în cele 14 zile de izolare la domiciliu, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 414/2020 si Metodologiei INSP București. Continuarea activității în cadrul Primăriei este strict condiționată de respectarea măsurilor menționate”,se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

De asemenea, în toată în această perioadă se va face dezinfecție prin firmă autorizată, în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității.

- Publicitate -

Reamintim, satul Râmnicelu este sub carantină de pe 9 mai, iar în focarul de la Râmnicelu sunt confirmate până în acest moment 25 de cazuri de coronavirus. Sunt însă multe persoane, inclusiv cu simptome de boală, care refuză testarea, așa că numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare.

Autor: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole