18 ianuarie 2022 - 00:57

Focar de Salmonella depistat într-o fermă! Aproape 50.000 de păsări vor fi ucise

Un focar de salmonella a fost depistat astăzi la o fermă de găini din județul Dâmbovița. Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) fac verificări pentru a vedea dacă de la ferma respectivă au ajuns în comerț ouă sau găini infectate, informează Prefectura Dâmbovița, citată de Agerpres.

Potrivit instituției, Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 3 iunie 2021, în ședință extraordinară, ca urmare a confirmării unui focar de salmonella, la ferma de găini aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Valea Mare, judeţul Dâmboviţa. În cadrul societății au fost identificate 48.000 de păsări și 400.000 de ouă. Autoritățile au stabilit incinerarea păsărilor din fermă.

„Întrucât s-a stabilit că tipul de boală este din categoria celor majore, cu transmitere către om atât prin consumul de carne cât şi de ouă, în cadrul şedinţei de astăzi a fost propusă ca măsură de ecarisare a păsărilor incinerarea într-o unitate autorizată sanitar-veterinar”, informează Prefectura Dâmboviţa.