5 august 2021 - 09:05

Focar de coronavirus in fabrica celui mai mare producator de carne de porc din Romania

Cazurile de COVID-19 se înmulțesc pe zi ce trece în România, țara noastră înregistrând în ultimele zile numere record de îmbolnăviri. Nici industria agroalimentară nu este ferită de această pandemie.

Într-o fabrică a celei mai mari companii de procesare a cărnii din România, amplasată în județul Timiș, au fost confirmați cu noul coronavirus opt angajați vietnamezi, care lucrau într-una dintre secții, informează opiniatimisoarei.ro.

Compania a luat imediat măsuri pentru a evita răspândirea virusului, iar toți angajații care au intrat în contact cu cei opt vietnamezi sunt testați. Potrivit publicației locale, cei opt muncitori sunt asimptomatici și locuiesc într-un cămin, alături de alte 60 de persoane asiatice, iar locația a fost izolată vreme de 14 zile. De asemenea, a fost anunțată Ambasada statului Vietnam la București.

Potrivit informațiilor oficiale, până astăzi, 13 iulie 2020, în România au fost diagnosticate 32.948 de persoane cu coronavirus, dintre care 21.692 s-au vindecat, iar 1.901 au decedat.