14 August 2022 - 09:04

Focar ”atipic” de pestă porcină! Un pădurar creștea 44 de porci ”pentru consumul propriu”

Numărul focarelor de pestă porcină africană încep, din nou, să se înmulțească pe teritoriul României. Fenomenul a fost preconizat deja de specialiștii în domeniu, care spun că de la apariția bolii în țara noastră, numărul de focare a explodat de fiecare dată în a doua jumătate a anului, după perioada caldă.

Potrivit ultimei informări din partea Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), la data de 22 iulie erau active un număr de 170 de focare, cu 45 mai multe decât cu o săptămână în urmă.

Pe pagina oficială de facebook, ANSVSA a făcut publică depistarea unui focar de pestă porcină africană ”atipic”. Potrivit autorităților, în localitatea Puiești din județul Vaslui, un pădurar creștea 44 de porci în propria gospodărie pentru consumul propriu, așa cum a afirmat în fața autorităților.

După confirmarea cazului de pestă porcină africană, DSVSA Vaslui împreună cu reprezentanții Primăriei Puiești au procedat la uciderea întregului efectiv de porcine din focar, au neutralizat cadavrele și au efectuat dezinfecțiile necesare.

ANSVSA face apel la crescătorii de porcine să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al animalelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul suinelor. De asemenea, cetățenii trebuie să trateze cu maximă responsabilitate acțiunile de prevenire a răspândirii virusului și să respecte cu strictețe toate acțiunile impuse de autoritățile competente.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole