2 decembrie 2021 - 21:46

FNGCIMM satisface nevoile financiare ale antreprenorilor

În data de 30 iulie 2019, la Craiova, s-a desfășurat  seminarul de informare “ Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial“, organizat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, în parteneriat cu Banca Transilvania.

În cadrul seminarului au fost prezentate soluțiile de finanțare și garantare destinate antreprenorilor aflați la început de drum, declarați admisi în Programul Start-Up Nation 2018-2019, care intenționează să acceseze creditul punte de la Banca Transilvania, garantat de FNGCIMM.

FNGCIMM s-a pozitionat în campania 2017-2018 ca principal susținător al  start-up-urilor declarate eligibile, obligațiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporție de maxim 80%, pentru beneficiarii programului care au solicitat creditul punte.

Un element de noutate pe care reprezentanții FNGCIMM au ținut să-l comunice antreprenorilor prezenți, a fost că de la data de 25 iulie 2019, urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor înregistrate în activitatea de garantare a creditelor acordate în cadrul Programului Start-up Nation și eficientizării unor mecanisme interne ale societății, FNGCIMM a redus comisionul de garantare până la 1,95% din valoarea garanției acordate. Comisionul de garantare este o cheltuială eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului Start Up Nation.

“Ne propunem să fim un partener activ al IMM-urilor, atent la nevoile reale ale acestora. Pentru a facilita accesul antreprenorilor la sursele de finantare, suntem preocupați să oferim un nivel confortabil al costurilor de garantare.  În acest sens, pentru programul Start-Up Nation, am reevaluat riscul asociat acordării garanțiilor și am ajustat comisionul aferent acestui program până la 1,95% din valoarea garanției acordate,. “a declarat Gheorghe Lăpădat-Director general FNGCIMM

Alte subiecte de interes abordate în cadrul evenimentului au vizat prezentarea programelor de sprijin destinate dezvoltarii mediului de afaceri accesibile prin intermediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Dolj si al Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului Craiova, precum si produse de finantare alternative din portofoliul Bancii Transilvania.