FMC România implementează și în România programul European de monitorizare a dăunătorilor EVALIO® AgroSystems

Ce este EVALIO® AgroSystems?

Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit de FMC care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor printre  care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului)  la culturile de porumb în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor și se adresează tuturor cultivatorilor de porumb din România. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane feromonale și automate amplasate în locații cheie de monitorizare. Pentru acest prim an, programul cuprinde numai jumătatea sudică a României cu următoarele județe – Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău. Programul va fi extins la nivel național din anul 2020 și este în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea care asigură consultanță tehnică.

Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare ținând cont de dezvoltarea populației de dăunător și riscul de atac va duce la o combatere eficientă și la reducerea  pagubelor economice în cultura de porumb.

Amplasare capcane FMC România, sezon 2019

capcaneFMC România a amplasat în sudul României peste 70 capcane (clasice pe bază de feromoni cât și automate) în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și de a stabili curba de zbor a adulților.

 
 
 

Accesul în timp real la datele FMC de monitorizare a speciei de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) ajută să protejați cultura de porumb și săcreșteți profitul!

Utilizați informațiile și resursele furnizate de către FMC România și asigurați-văsunteți înregistrat în baza de date FMC pentru a primi ALERTA DE TRATAMENT!

Vă puteți înscrie online accesând:  http://www.evalioagrosystems.fmc.com  sau puteți descărca aplicația mobilă Evalio® AgroSystems disponibilă pe dispozitivele iOS și Android

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole