Florin Pâslaru, deputat: Piața agriculturii în insolvență a crescut în acest an de 34 de ori

seceta5Parlamentarul Florin Pâslaru a precizat într-un comunicat oficial că: „în această vară, agricultura românească s-a confruntat cu o situație extremă, nu doar din cauza secetei prelungite care a afectat dezvoltarea culturilor, ci și din cauza incapacității Guvernului de a gestiona criza subvențiilor APIA sau de a investi în reducerea dependenței agriculturii față de condițiile climatice”.

Astfel, s-a ajuns la situația extrem de critică de a avea din ce în ce mai multe cazuri de insolvență a marilor societăți din agricultură care reprezintă factori decidenți în economia națională.
Potrivit  unei analize recente realizate de Casa de Insolvență Transilvania , ‘piața agriculturii în insolvență a crescut în acest an de 34 de ori față de 2015’ și ‘agricultura a fost unul dintre sectoarele afectate de insolvență, principalul motiv fiind întârzierea plății subvențiilor’. Aceste cifre sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât efectul declarării stării de insolvență se va resimți atât la nivelul consumului, în sensul că vor crește importurile de produse agroalimentare, în defavoarea celor românești. Mai mult, această situație dezastruoasă are ecou negativ și la nivelul locurilor de muncă. În loc de investiții în agricultură și de transformarea acestui sector semnificativ al economiei românești la standarde europene, situația fermelor se deteriorează.
În aceste condiţii, parlamentarul a cerut explicaţii membrilor Guvernului vizavi de soluţiile care pot fi găsite pentru dezamorsarea situaţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole