22 ianuarie 2022 - 16:50

Florin Cîțu anunță bani în plus pentru Ministerul Agriculturii, dar cere eliminarea unor subvenții

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat recent că așteaptă de la ministrul agriculturii, Adrian Oros, să elimine anumite programe de sprijin pentru fermieri aflate în derulare, ”aprobate de Dragnea”.

Potrivit, premierului, execuția bugetară pe 6 luni la Ministerul Agriculturii este una bună, iar la rectificarea bugetară vor fi alocați mai mulți bani pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

„Este ok. La Ministerul Agriculturii, am spus la începutul anului, şi am spus-o şi anul trecut, când eram în guvernul precedent, aş vrea să văd că programele aprobate de Dragnea, împotriva cărora noi am votat în Parlamentul României, nu mai sunt, nu mai rămân în buget. Aştept acest lucru. Sunt tot felul de programe care nu dau rezultate şi am putea să folosim acei bani pentru altceva. Cred că la rectificare aici vom aloca mai multe resurse pentru motorină. Este clar: este nevoie pentru agricultorii din România să rămână un an agricol bun. Dar repet, eu nu mai vreau să văd programele pentru care noi, PNL, am votat împotrivă în Parlamentul României să rămână în buget”, a declarat Florin Cîțu la Ministerul Finanțelor, citat de Agerpres.

Printre programele aprobate în timpul guvernării PSD, la care face referire premierul Florin Cîțu, se regăsesc programul de susținere pentru producția de usturoi, programul de susținere pentru rasele Bazna și Mangalița, dar și programele de susținere pentru reproducție la suine, respectiv pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Premierul Florin Cîțu nu a făcut referire la celelalte cereri anunțate de ministrul Adrian Oros pentru rectificarea bugetară.