Ministrul Florin Barbu anunță lansarea unui nou program de 400 de milioane de euro pentru fermieri!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi lansarea unui program de 400 de milioane de euro ce va veni în sprijinul fermierilor pentru realizarea structurii secundare de irigații.

Anunțul a fost făcut cu prilejul vizitei de lucru făcute în județul Călărași, unde ministrul a ținut să vadă, între altele, Amenajarea Gălățui- Călărași, parte a anui amplu program de reabilitare a infrastructurii de irigații din România demarat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Dragi fermieri, sistemul de irigații funcționează. În perioada următoare vom lansa 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații. (Finanțarea) va fi de 1,5 milioane de euro pe fiecare organizație de udători (OUA – n.r.). Grantul este de 100%, inclusive TVA-ul este eligibil, fără cofinanțare”, a anunțat ministrul Florin Barbu.

Potrivit șefului MADR, programul se va derula Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare

„Vă așteptăm să accesați acești bani. Este nevoie de irigații în România și consider că, prin aceste proiecte, putem transforma România în România Irigabilă”, a mai spus Florin Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole