În agricultură, cine deține informația este mai puternic, dar și cu un pas înaintea celorlalți, iar în această ecuație comunicarea joacă rolul cheie. La fel de adevărat însă este că puterea crește atunci când mai mulți parteneri își unesc forțele într-un efort comun care să conducă la performanță și eficiență.
De acest lucru au nevoie acum și fermierii noștri pentru a se face cunoscuți, pentru a ajuta consumatorul final să înțeleagă de ce produsele românesti sunt atât de bune. În acest sens, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii din România, împreună cu Clubul Fermierilor Români pun bazele unei colaborări care să faciliteze comunicarea atât între fermieri, dar în egală măsură și între aceștia și autoritățile locale, naționale, precum și europene.
”Comunicarea înseamnă încredere și are două dimensiuni, una se referă la a-i informa pe oameni cu ce se întâmplă la Bruxelles pe teme care sunt importante pentru ei și cea de a doua vorbește despre statutul social al fermierului și mă bucur că proiectul dumneavoastră atacă această temă”, a spus Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români, în exclusivitate pentru AGRO TV.
Pornind de la mai vechea idee care vorbea despre fruntașul satului, se dorește ca exemplele reprezentate de către fermierii de succes să devină modele de performanță care să fie promovate nu doar pentru că au o afacere înfloritoare sau un antreprenoriat de succes, ci și pentru că s-au evidențiat ca oameni care coagulează în jurul lor colective de elită. Pe de altă parte, pe termen lung, se pregătesc tineri care să fie activi în viața socială prin comunicare și să asigure fermierului român locul binemeritat în elita agriculturii europene.