Fiscul a cerut falimentul Murfatlar SA

vinMURFATLAR ROMÂNIA SA (CUI: 14940805) a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe 26 martie 2012.
În 2014, a fost popus şi aprobat un plan de reorganizare, în condiţiile în care administratorul judiciar NU a publicat tabelul definitiv al creditorilor. După mai bine de un an, pe 2 noiembrie 2015, Tribunalul Constanţa “admite excepţia de decădere a debitoarei SC MURFATLAR ROMÂNIA SA din dreptul de a depune un plan de reorganizare” şi “dispune începerea procedurii falimentului debitoarei MURFATLAR ROMÂNIA SA”.
Sentinţa este atacată de debitoare cu recurs şi, la data de 21 martie 2016, Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat în această cauză, “fiind admis recursul şi casând în tot sentinţa recurată, cauza fiind trimisă instanţei de fond pentru continuarea judecăţii”.
În octombrie 2016, procurorii DNA “încep curăţenia” la MURFATLAR ROMÂNIA SA şi la alte societăţi “afiliate”, acţionarul George IVĂNESCU (52 de ani) este arestat preventiv, iar alţi 6 inculpaţi – Constantin CÎRCIUMARU, Cătălin BUCURA, Gheorghe ZLOTEA, Gheorghe Cosmin POPESCU, Cătălin Florian VASILESCU şi Sorin Vasile SĂVOIU – beneficiază de măsuri asemănătoare (arest sau arest la domiciliu). Procurorii au susţinut că acest presupus grup infracţional a produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 600 milioane lei, prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.
Intervenţia procurorilor a declanşat “sistemul de alarmă” la DGRFP Galaţi – AJFP Constanţa. Ce şi-au zis finanţiştii constănţeni?O să ne întrebe procurorii şi pe noi de ce l-am lăsat pe IVĂNESCU să facă ce vrea!“. Şi zbang cu o cerere la Tribunalul Constanţa, document datat 1 noiembrie 2016 şi asumat de “Şef AJFP Constanţa, Mitică Dumitru” prin care se solicită trecerea la faliment a debitoarei MURFATLAR ROMÂNIA SA.
Integral pe supervizor.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole