FINANȚĂRI PENTRU SATELE CU UCRAINIENI, DIN MARAMUREȘ

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a subliniat în timpul unei întrevederi cu Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, că majoritatea primăriilor localităţilor unde trăiesc etnici ucraineni au primit de-a lungul anilor finanţări importante prin PNDL, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES.

„Am luptat foarte mult pentru investiţiile din Poienile de sub Munte, una dintre puţinele localităţi cu spor demografic pozitiv din Maramureş. Am insistat pentru a oferi condiţii atât copiilor de grădiniţă, cât şi elevilor de liceu, pentru a putea învăţa la standarde cât mai înalte. Am obţinut peste trei milioane de euro pentru cele două investiţii, grădiniţă şi liceu. Comunitatea din Poienile de sub Munte a fost prinsă şi în programul-pilot care asigură o masă caldă în locul obişnuitului lapte şi corn, dar nu aveau efectiv o cantină unde să ofere copiilor această hrană caldă. Acum, cu noua investiţie, problema va fi rezolvată”, a precizat Gabriel Zetea, conform sursei citate.

Acesta a arătat că un al doilea proiect care va beneficia de finanţare vizează modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Repedea şi îl va susţine personal în faţa reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării.

„Avem speranţe mari că vom prinde şi la Repedea al doilea proiect la finanţare, cel privind infrastructura rutieră. Voi merge personal la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, pentru a rezolva această situaţie, deoarece Repedea este o comunitate importantă pentru Maramureş şi am convingerea că vom avea finanţare şi pentru acest proiect pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Un lucru este cert: marea majoritate a comunităţilor ucrainene din nordul ţării au primit finanţări foarte importante prin PNDL, atât pe direcţia educaţie, cât şi pe infrastructură rutieră. Toţi sunt maramureşeni, iar noi, ca administraţie judeţeană, suntem preocupaţi de satisfacţia socială a locuitorilor noştri”, a declarat Gabriel Zetea.

 

- Publicitate -

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole