Date de ULTIMĂ ORĂ privind finanțarea AFIR de 15.000 EURO pentru micii fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în această perioadă cereri de finanțare pe submăsura 6.3, dedicată micilor fermieri. Prin intermediul acestei submăsuri, fermierii care dețin exploatații cuprinse între 4.000 SO și 12.000 SO pot obține fonduri europene în valoare de 15.000 EURO/proiect, pentru a face investiții în fermă.

Potrivit contorului oficial de pe site-ul AFIR, până la această dată au fost depuse în total puțin peste 2.000 de proiecte, în valoare totală de 30,075 milioane euro. Dintre acestea, cea mai mare parte au fost depuse de fermierii din zona montană – 1.186 proiecte, în timp ce pa zona normală au fost depuse 819 proiecte.

AFIR așteaptă în continuare proiectele din partea doritorilor de fonduri europene, sesiunea fiind deschisă până în data de 26 noiembrie. Bugetul total alocat submăsurii 6.3 este de 87 milioane euro.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole