Finanțare pentru achiziția de utilaje, cu fonduri europene – Care sunt posibilitățile

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene pentru achiziția de utilaje vor avea, anul acesta și anul viitor, mai multe posibilități în acest sens, în funcție de sectorul în care își desfășoară activitatea. Finanțarea este, însă, aceeași pentru toți: 300.000 euro/fermă.

Pomicultorii și fermierii din sectorul zootehnic sunt primii care beneficiază de această finanțare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat deja aceste intervenții. Fermierii din sectorul vegetal mai au, însă, de așteptat până anul viitor.

”În domeniul zootehnic sau în domeniul pomicol, ar putea accesa doar pentru achiziții de utilaje 300.000 de euro. Aportul din partea fermierului este de 35% pentru fiecare intervenție în parte. Pe partea de vegetal, anul viitor se va lansa intervenția, tot așa, cu 300.000 de euro pentru achiziția de utilaje și 1,5 milioane de euro pentru investițiile mai complexe”, a explicat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV.

Intervenția DR 20, pentru investițiile în sectorul zootehnic, va fi lansată la sfârșitul lunii noiembrie, în timp ce depunerea proiectelor pentru investițiile în exploatațiile pomicole va începe între 4 și 8 decembrie 2023. Despre linia de finanțare pentru sectorul vegetal nu se cunosc detalii momentan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole