Finanțare nouă de 200.000 EURO/fermă – Ce trebuie să faci ca să primești banii

AFIR fonduri europene microgranturi ajutoare 15.000 euro APIA euro AFIR subventie fonduri europene tinerii din diaspora tinerii fermieri activități non-agricole submăsurile 6.2 și 6.4 ghidurile solicitantului submăsura 6.1 instalarea tinerilor fermieri micii fermieri achizitia DE UTILAJE rabla pentru tractoare plati finantare

Fermierii vor putea beneficia în curând de o nouă linie de finanțare în valoare de până la 200.000 de euro/fermă, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Finanțarea este dedicată investițiilor de mediu în ferme model cu rol demonstrativ, iar prin intermediul acesteia, Guvernul își propune să realizeze o rețea de ferme didactice în cadrul cărora elevii și studenții să poată învăța despre practicile prietenoase cu mediul.

Bugetul total al liniei de finanțare va fi de 11 milioane de euro și va fi împărțit în trei componente:

  1. Reducerea poluării cu nitrați și amoniac: 5.500.000 euro;
  2. Utilizarea durabilă a produselor de protecția plantelor: 3.500.000 euro;
  3. Reducerea utilizării de antimicrobiene: 2.000.000 euro.

Valoarea finanțării pentru fiecare beneficiar va fi cuprinsă între 10.000 de euro și 200.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului public nerambursabil de 90%. Consultantul Cosmin Măglaș a oferit mai multe detalii privind această finanțare, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Ministerul Mediului pregătește o măsură pentru fermele didactice, pentru crearea unei rețele de ferme care să fie exemple de bune practici în agricultură. Este un ghid în consultare publică, sperăm că va fi lansată cât mai curând, pentru că avem nevoie de astfel de bune practici și avem nevoie de a crea și a sprijin acei fermieri care respectă mediul. Nu sunt un fan neapărat al măsurilor verzi luate de europenii actuali, însă dacă avem fermieri care respectă aceste reguli, trebuie să fie și ei sprijiniți măcar prin aceste măsuri de finanțare.

Finanțarea va fi de 200.000 de euro, iar fermierul va trebui să se înscrie într-o rețea națională a acestor ferme didactice. Aștept cu nerăbdare lansarea măsurii, pentru că eu cred că va fi o măsură interesantă. Să ținem cont că maximul de suprafață cu care se poate înscrie o exploatație agricolă este de 800 de hectare. Prin urmare, fermele mici și fermele medii sunt cele care vor beneficia de această finanțare”, a explicat Cosmin Măglaș pentru AGRO TV.

Draftul ghidului de finanțare pentru această măsură se află în consultare publică și poate fi citit integral pe site-ul Ministerului Mediului.

Views: 8

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ARTICOLE RECENTE   

PUBLICITATE

© AGRO TV 2024 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture