Finanțare din fonduri europene: 10 milioane EURO/proiect, începând din 2023!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) plănuiește investiții de anvergură din fonduri europene în sectorul de procesare a materiilor prime produse de fermierii români, conform formei finale a Planului Național Strategic (PNS).

Astfel, fermierii vor putea primi până la 6, respectiv 10 milioane de euro, în funcție de sectorul în care activează, din fonduri europene, pentru a construi fabrici de procesare începând din 2023. Propunerea inițială a României a fost de un prag maxim de 15 milioane de euro pentru astfel de investiții, însă Comisia Europeană a acceptat maximum 10 milioane de euro.

Informațiile au fost prezentate de către secretarul de stat MADR, Sorin Moise, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV.

”Suma aprobată de Uniunea Europeană (pentru proiectele de procesare) a fost de 10 milioane de euro pentru trei sectoare și 6 milioane de euro pentru restul sectoarelor. Deci de la 2,5 milioane de euro, cât aveam în trecut, ne-au permis să creștem spre 6 milioane și spre 10 milioane. Suma de 15 milioane a fost una cu care nu au fost de acord, pentru că au spus că banii se vor îndrepta către prea puțini beneficiari. Procentul de finanțare va fi de maxim 50%”, a precizat secretarul de stat Sorin Moise în exclusivitate pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole