Finanțare de 400.000 EURO/fermă, fonduri europene! Când se lansează măsura

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se pregătește să lanseze o nouă măsură de finanțare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-și cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă, informează secretarul de stat Sorin Moise.

Potrivit oficialului MADR, linia de finanțare urmează să fie lansată la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. 

”Așa cum am anunțat, până la sfârșitul acestei luni au începutul lunii mai, vom deschide sesiunea pentru fosta măsură 4.1, tocmai pentru a putea achiziționa utilaje. Am discutat cu cei ce la Comisia Europeană să ne dea posibilitatea ca, din economiile făcute în exercițiul financiar anterior, să facem o alocare și să mai ducem niște bani pentru achiziția de utilaje.

Alocarea pe această măsură va fi de 250 de milioane de euro. 50 de milioane vor merge către sectorul sfeclei de zahăr, pentru a-și achiziționa utilaje cei care lucrează în acest sector. Diferența de 200 de milioane de euro va merge către sectorul vegetal, nu mai mult de 400.000 de euro/beneficiar, cu 70% aportul Uniunii Europene și 30% aportul fermierilor.

Prioritizate vor fi fermele mici și medii, vor fi cele care nu au beneficiat de fonduri europene în exercițiul financiar anterior, cele care fac investiții în utilaje prietenoase cu mediul, adică lucrări de tipul no till, minimum till sau strip till”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Campanie electorală.Banii nu o să ajungă spre fermele mici.E considerată fermă mică,fermă de 400 de ha.Bani direcționați către firmele partidului.O să aibă grijă,ghidurile,pt că informația ajunge la urechile cui trebuie și sesiunea se închide în zece minute.E la fel că la granturile din pandemie.Banii s-au terminat în 15 min iar ei puneau gâscanii să depună actele o săptămâna.

  2. Din 2014 de când Primăriile nu au m-ai depus cereri pentru subvenții pe pășunea permanentă crescătorii animale din i comuna Orbeasca de jos din Teleorman nu au beneficiat de subvenții pentru pășune permanentă datorită Primarului PSD și Guvernul nu a luat nici o măsură mulțumesc Guvernului ROMÂNIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole