Finanțare de 30.000 EURO pentru fermierii care vor să-și cumpere tractor nou

Fermierii care vor să-și cumpere tractor nou vor beneficia anul acesta de un nou program implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care vizează înnoirea parcului de tractoare și mașini agricole autopropulsate. Prin ”Rabla pentru tractoare”, fermierii vor putea primi o finanțare de maximum 30.000 de euro.

Potrivit bugetului AFM, aprobat recent, bugetul alocat programului Rabla pentru tractoare în anul 2024 este de 500 de milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro.

”Obiectivul programului este de a sprijini producătorii agricoli, în vederea achiziționării tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente, mai puţin poluante”, se arată într-un comunicat al AFM.

Astfel, la un buget de 100 de milioane de euro și un plafon maxim de 30.000 de euro/persoană, peste 3.300 de fermieri ar urma să beneficieze de această finanțare din partea AFM.

Momentan nu se știe exact când va fi lansat acest program și care sunt condițiile exacte pentru finanțare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole