Finanțare de 200.000 EURO/fermă pentru tinerii fermieri! Când se lansează măsura

Una dintre noutățile aduse de Planul Național Strategic 2023-2027 este linia de finanțare DR-12, care se referă investițiile în consolidarea exploatațiilor pentru tinerii fermieri instalați și fermierii recent instalați.

Practic, prin intermediul acestei intervenții, fermierii vor putea beneficia de un sprijin de 200.000 de euro/fermă, cu o intensitate de 80% din costurile eligibile, în cazul tinerilor fermieri instalați.

Pentru a putea beneficia de această finanțare, tinerii fermieri trebuie să fi încheiat proiectul de instalare (submăsura 6.1 din PNDR 2014-2020), adică să fi implementat planul de afaceri și să fi primit și tranșa a doua de bani.

Potrivit informațiilor pe surse, se pare că lansarea acestei linii de finanțare ar fi programată pentru primul trimestru al anului 2024, dar nu mai devreme de luna martie, informații confirmate de către consultanții Gabriela Fekete și Ion Dogaru, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

Momentan nu există un ghid al solicitantului pentru intervenția DR-12. Condițiile generale care trebuie îndeplinite de către beneficiari, cuprinse în fișa intervenției din PNS, le puteți găsi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole