Moșul a fost darnic cu primăriile: Finanțare suplimentară de peste 1,8 miliarde de lei pentru cheltuieli și salarii!

Peste 1.100 de primării primesc, la sfârșit de an, o finanțare suplimentară de peste 1,8 miliarde de lei, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Astfel, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță că de această finanțare suplimentară vor beneficia 1.101 de autorități ale unităților administrativ-teritoriale care au în derulare proiecte finanțate de Guvern și care au făcut cereri în acest sens.

„Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit comunicatului MDLPA, proiectele comunităților locale, finanțate prin PNDL 1 și 2, primesc finanțare suplimentară pentru acoperirea costurilor crescute ale materialelor de construcții și salariilor din domeniul construcțiilor, conform unor ordonanțe adoptate de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării.

Ministrul a subliniat că a fost nevoie de aceste fonduri suplimentare întrucât unele investiții deja demarate puteau fi blocate, iar autoritățile locale, fără această finanțare suplimentară, erau nevoite să returneze fondurile deja cheltuite pentru construcții.

„Pentru unele comune, cu buget modest, ar fi fost o povară semnificativă”, a conchis Cseke Attila.

Astfel, peste 1,8 miliarde de lei au fost alocate suplimentar pentru 986 UAT-uri din toate județele țării și sectoarele Capitalei, care derulează proiecte finanțate prin PNDL 2. Totodată, pentru proiectele aflate în derulare, finanțate prin PNDL 1, 115 UAT-uri primesc o finanțare suplimentară în valoare totală de peste 47 milioane de lei, se mai arată în comunicatul MDLPA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole