Finanțare de 1,5 milioane de euro/beneficiar. Vezi Ghidul solicitantului la AFIR!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru intervenția DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații, finanțată prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Prin intermediul DR-25 poate fi obținută o finanțare de maximum 1.500.000 de euro/beneficiar pentru modernizarea sistemelor de irigații, sprijinul public fiind 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

Potrivit Ghidului solicitantului, în cadrul acestei linii de finanțare sunt eligibile investiții privind modernizarea infrastructurii de irigații (stații de punere sub presiune și rețeaua aferentă), a clădirilor aferente stațiilor de punere sub presiune și/sau racordarea la utilități, precum și montarea sistemelor de contorizare a apei.

De asemenea, sunt eligibile și investițiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă, numai dacă furnizarea și utilizarea acestei ape sunt în conformitate cu Regulamentul (UE) 2020/ 741 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și legislația națională în domeniu.

Totodată, prin proiect se poate obține decontarea cheltuielilor privind costurile generale ale proiectului pentru consultanță, proiectare, monitorizare și management, inclusiv onorariile pentru consiliere privind durabilitatea economică și de mediu, taxele pentru eliberarea certificatelor, precum şi cele privind obţinerea avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor necesare implementării proiectelor, prevăzute în legislaţia naţională.

Ghidul solicitantului și Anexele aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații pot fi descărcate la linkul: https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-dr-25/ 

Citește și Calendar fonduri europene 2024 – Finanțări pentru micii fermieri și tinerii fermieri

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole