Finanțare de 15.000 EURO/fermă prin submăsura 6.3. Cererile se depun ACUM la AFIR

Pe data de 27 august 2021, ora 09:00, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat prima sesiune de depunerea a Cererilor de finanțare pentru submăsura 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Fondurile disponibile pentru submăsura 6.3 sunt de 87 de milioane de euro, dintre care 26,1 milioane de euro pentru zona montană. Suma maximă pe care poate să o obțină un fermier este de 15.000 euro/fermă.

Pragul minim de selecție a proiectelor pentru submăsura 6.3 este de 15 de puncte. Depunerea Cererilor de finanțare se face on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 27 august 2021, ora 09:00. Sesiunea de depunere se încheie în data de 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Pentru a putea accesat submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

 • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
 • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
  • în nume propriu (persoană fizică) sau
  • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:

 • 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Deciziei de finanțare;
 • 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de IMPLEMENTAREA CORECTĂ a Planului de afaceri, până la 31 decembrie 2025, fără a depăși trei ani de la semnarea Deciziei de finanțare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

 1. Sotia are o exploatatie agricola cu vaci de vreo 3 ani eu am concesionat de la primaria comunei 15 hectare de teren agricol Primaria ne tot amana si cu concesionarea de pasune Totul este pe persoana fizica Ne-am putea incadra la aceasta submasura 6.3

 2. Trebuie să fiți înregistrați la apia de minim 2 ani. Și exploatația să fie de maxim 11999 SO
  S-ar părea că exploatația dvs depășește SO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole