Finanțare de 100.000 EURO pentru fermierii trecuți de 40 de ani – ”Noul fermier”, mit sau realitate?

Statele membre UE vor putea introduce, începând din 2023, o nouă măsură prin care să îi sprijine și pe oamenii trecuți de 40 de ani care vor să își deschidă o afacere în agricultură. Este vorba despre programul cunoscut drept ”Noul fermier”. Cu toate acestea, se pare că acesta nu va fi implementat în România.

AGRO TV a oferit informații în repetate rânduri legate de posibilitatea introducerii acestei linii de finanțare, însă ea nu a fost cuprinsă în Planul Național Strategic trimis de Ministerul Agriculturii la Comisia Europeană. Ea ar fi urmat să funcționeze după un model similar liniei de finanțare pentru tinerii fermieri, fiind însă destinată beneficiarilor care au depășit vârsta de 40 de ani.

Prin acest program, beneficiarii care au împlinit vârsta de 40 de ani și voiau să se instaleze ca șefi de exploatație agricolă, ar fi putut beneficia de un acces mai facil la fonduri europene, în valoare de până la 100.000 de euro.

În regulamentul UE, “noul fermier” este definit astfel încât să includă condițiile pentru a fi „șeful exploatației”, formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare și o limită de vârstă de peste 40 de ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole