Finanțare cu năbădăi: AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor

O schemă de finanțare cu un buget destul de generos, de 102.421.176 euro, pare să fi pornit cam prost, deși mulți fermieri au mare nevoie de sprijin în acest domeniu.

Vorbim de intervenția DR-26 – „Înființarea sistemelor de irigații”, din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, prin care fermierii pot obține o finanțare de maximum 500.000 euro/fermă pentru înființarea sistemelor locale de irigații, sprijinul public nerambursabil fiind de 65% din cheltuielile eligibile.

Măsura a fost lansată de Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale (AFIR) pe 15 ianuarie 2024, ora 09:00, având ca termen limită inițial data de 14 mai 2024, ora 16:00, însă un material de informare publicat în decembrie pe site-ul instituției i-a cam bulversat pe fermieri în legătură cu momentul în care trebuie trebuie depus avizul de gospodărire a apelor, menționat ca document obligatoriu în Ghidul solicitatntului. Situația i-a determinat pe reprezentanții AFIR să revenă cu anumite clarificări sub acest aspect, la data de 14 februarie 2024 (vezi aici).

În cele din urmă, pentru a-i încuraja pe fermieri să acceseze programul de finanțare a sistemelor locale de irigații la nivel de fermă, s-a decis chiar prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor.

„Pentru a veni în sprijinul solicitanților, în vederea obținerii în timp util a Avizului de Gospodărire a Apelor, necesar în etapa Studiului de fezabilitate a depunerii proiectelor, vă comunicăm că sesiunea de depunere de proiecte pentru intervenția DR 26 – «Înființarea sistemelor de irigații» se va prelungi cu o perioadă de două luni, ulterior datei de 14 mai 2024. Pragul de selecție al proiectelor în perioada de prelungire menționată mai sus va fi de 30 de puncte”, se arată într-o notă de informare publicată pe site-ul AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole