Finanțare AFIR: 15.000 EURO pentru micii fermieri – Ultima săptămână pentru depunerea cererilor

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește, până în 26 noiembrie 2021, cererile de finanțare pentru submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Prin această submăsură, micii fermieri pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 euro, prin care să își dezvolte fermele.

Submăsura are un buget total de 87 milioane de euro, iar până acum s-au depus cereri la AFIR în valoare de 84.285.000 euro.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, au fost depuse 2363 cereri pentru zona montană, în timp ce zona normală a beneficiat de 3256 de cereri de finanțare până în acest moment.

Este important de precizat că, fiind în ultima etapă de depunere, pragul de calitate pe care trebuie să îl îndeplinească fermierii care vor să depună proiectele în această etapă este unul foarte scăzut, de numai 15 puncte.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • să fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole