FGCR A PARTICIPAT LA CONFERINTA REGIONALA A PNDR DE LA AMARA PENTRU REGIUNEA SUD-MUNTENIA

Directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural, doamna Alina Mihaela Toma, a susținut o prezentare tehnică, necesară beneficiarilor, trecându-se în revistă toate reperele de dezvoltare care sunt finanțate prin PNDR, cu garanția F.G.C.R.. În timpul dezbaterii au fost punctate aspecte importante cu privire la asigurarea cofinanțării și evitarea blocajelor în implementarea proiectelor. FGCR a dezvoltat mecanisme simplificate de acordare a garanțiilor, astfel încât în numai două  zile de la primirea documentației complete, garanția este emisă, iar prin obținerea acesteia beneficiarul face o economie de timp de minimum 7 zile (la acordarea garanției), față de utilizarea altor garanții (imobiliare și/sau mobiliare).

De menționat că FGCR are o bogată experiență în sprijinirea unor astfel de proiecte și prin aceea că a fost unic gestionar al schemelor de garantare cu finanțare europeană din PNDR 2007-2013, totalizând un portofoliu de garanții de circa 1 Mld. Ron.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult