Festivalul Sarmalelor și Piftiilor, la Peștișani

Aflat la prima ediție, Festivalul Sarmalelor și Piftiilor din comuna Peștișani, județul Gorj, și-a deschis porțile pentru toți amatorii delicateselor tradiționaleFestivalul Sarmalelor și Piftiilor

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația „Acasă la Brâncuși”, Consiliul Local Peștișani și Primăria Peștișani, s-a  desfășurat în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani. Bucătari pricepuți și-au expus creațiile care au fost jurizate de specialiști în cadrul unui concurs culinar, cele mai gustoase sarmale și piftii fiind premiate de organizatori și sponsori.Festivalul Sarmalelor și Piftiilor

Publicul a avut la dispoziție numeroase standuri unde s-au putut delecta cu tradiționala combinație sarmale cu piftii, preparate tradiționale ce fac deliciul tuturor meselor gorjene. La Festivalul Sarmalelor și Piftiilor de la Peștișani s-au întrecut în rețete inedite și arome îmbietoare în jur de 25 de producători, iar la final au câștigat cei mai buni.

Premiul I – Casa Vânătorului, Gorj
Premiul al II-lea – Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Târgu Jiu
Premii speciale: Restaurant „River” – Târgu Jiu, Pensiunea „Panoramic”- Rânca, Pensiunea „Casa Danielescu” – Târgu Jiu, Pensiunea „La Moară” – Peștișani, Restaurant „Cristal” – Târgu Jiu, Proiectul „Bunicii Comunității” – Peștișani.

Toți participanții la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor de la Peștișani au primit premii din partea sponsorilor Integrisoft, Belladona și Mertecom.Festivalul Sarmalelor și Piftiilor

Juriului festivalului a fost format din Tavi Colen, Mărioara Băbu, Bogdan Tudor și Octavian Petrovici.Festivalul Sarmalelor și Piftiilor

Tradiția unui festival al răciturilor a fost întemeiată în Gorj de Radu Ciobanu, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști gorjeni ai industriei ospitalității, din păcate plecat prematur dintre noi. „Festivalul Răciturilor” a fost organizat de acesta, în calitate de președinte al ANTREC Gorj, timp de 9 ediții, majoritatea dintre ele la Tismana, ultima dintre ele, ce-a de-a zecea, desfășurându-se la Peștișani în 2019, chiar în memoria sa.

Începând de anul acesta, Primăria comunei Peștișani a completat răciturile cu sarmale, această combinație culinară fiind specifică doar zonei Gorjului, festivalul urmând a se desfășura anual, ca o atracție turistică a zonei și a județului.

AgroTv a fost partener al evenimentului astfel că puteți urmări mai multe despre ceea ce s-a întâmplat la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor de la Peștișani în materialul video de mai jos.

Material realizat de RAMONA PANDELE

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole