Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte  al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției  rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme  strategice specifice regiunii din care provine președintele.

În luna noiembrie 2023, Clubul a creat o  nouă structură de coordonare la nivel național formată din membrii fondatori și câte alți doi  reprezentanți locali la nivel de regiune, fermieri performanți din toate regiunile țării, cu scopul de a  consolida activitatea de informare și reprezentare a agriculturii românești. 

Noul președinte al Clubului, Sandor Darabont, reprezintă regiunea Nord-Vest, iar pentru  următoarele șase luni, obiectivele prioritare ale noului președinte sunt: 

  1. Promovarea unei inițiative de politică publică: Politica Agricolă Integrată a României (PAI), prin întâlniri cu partidele politice și alte asociații de profil – PAI este un  angajament transpartinic, de lungă durată, al Parlamentului și Guvernului României,  stabilind prioritățile agriculturii, indiferent de componenta politică a Guvernului și de  durata ciclurilor electorale. 
  2. Continuarea demersurilor pentru Crearea unui Centru European de Excelență pentru  Formarea și Promovarea Tinerilor Lideri și Antreprenorilor în Agricultură – cu rol  principal în formarea tinerilor și antreprenorilor fermieri prin programe specializate, menite  să faciliteze schimbul generațional, leadership-ul la nivel de ferme și implicarea proactivă  în dezvoltarea comunității și a spațiului rural. 
  3. Continuarea discuțiilor cu europarlamentarii de la Bruxelles și inițierea dialogurilor cu  toți candidații aleși la nivel local și național – pentru a gândi și implementa o strategie de  susținere a sectorului agricol. 
  4. Activarea unei comunități de antreprenori în grupurile de reflecție Agrinnovator, deja  existente – înființarea unui grup de lucru format din membrii Consiliului Național de  Coordonare al Clubului, care va avea ca scop identificarea problemelor la nivel de fermă și  elaborarea unor strategii de soluționare, coroborate cu strategia PAC și pe care să le putem  propune la nivel ministerial pentru o abordare transpartinică și pentru a putea fi introduse  în PNS-ul următor. 

„Mă simt onorat să preiau mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români, reprezentând o  oportunitate de a contribui activ la dezvoltarea agriculturii la nivel național, dar și de a pune în  valoare potențialul regiunii Nord-Vest pe care o reprezint. În calitate de fermier, înțeleg provocările  și nevoile colegilor mei și voi lucra pentru a susține inițiative care vizează modernizarea agriculturii,  voi continua demersurile pentru Crearea unui Centru European de Excelență pentru Formarea și 

Promovarea Tinerilor și Antreprenorilor în Agricultură și totodată, voi pune accent pe creșterea  participanților proveniți din zona Nord-Vest în programele de formare organizate de Club. În aceeași măsură, voi promova strategia de Politică Agricolă Integrată a României, reprezentată de  un angajament transpartinic, pe termen lung, care stabilește prioritățile agriculturii, indiferent de  componenta politică și de durata ciclurilor electorale. Vom continua să lucrăm împreună pentru a  aduce un plus de valoare agriculturii românești, asigurându-ne că nevoile și perspectivele  fermierilor din toate regiunile țării sunt reprezentate și promovate corespunzător.” a declarat  Sandor Darabont, Președinte Clubului Fermierilor Români. 

Sandor Darabont preia mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români de la Vonica Maniu,  care a deținut funcția în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024. „În încheierea mandatului meu, sunt  încrezător că Sandor Darabont va aduce o nouă energie și viziune în conducerea Clubului  Fermierilor Români. Îi doresc succes în toate inițiativele sale și am încredere că va conduce  organizația spre noi realizări.” a declarat Vonica Maniu, fostul președinte al Clubului Fermierilor  Români. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole