Fermierul Marian Popa, producție de porumb de 5.000 kg/hectar. ”Sunt relativ mulțumit!”

Dacă în unele zone ale țării, anul agricol 2021-2022 a fost unul dezastruos din cauza secetei, în ferma lui Marian Popa din județul Teleorman, lucrurile se află pe un făgaș normal. Chiar dacă producțiile nu au fost unele record, fermierul se declară mulțumit de rezultatele obținute, mai ales în condițiile dificile din acest an.

În emisiunea ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, Marian Popa ne-a detaliat producțiile obținute în 2022, făcând o analiză a acestui an agricol.

”Eu aș putea să spun că sunt relativ mulțumit de situație și de ceea ce am obținut în acest an. Dacă stăm să ne gândim că în majoritatea regiunilor a fost secetă extremă, poate la noi a fost mai puțin și am avut șansa obținerii unor producții bune pentru anul acesta: 6.500 kg grâu/hectar, 2.500 kg rapiță/hectar, 3.300 kg floarea soarelui/hectar și 5.000 kg porumb/hectar. Am avut șansa unei ploi de 60 de litri după recoltatul grâului și cam aceasta a fost.

Producția la porumb este undeva la jumătate față de anii favorabili, când am obținut 10-11 tone/hectar, dar sunt producții care nu mă conduc la pierdere, îmi pot continua activitatea în perioada următoare. Este un an care nu mă face să sar în sus de fericire, dar nici nu sunt supărat”, a precizat Marian Popa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole