Fermierii sunt îngrijorați! „Sperăm măcar să ne scoatem cheltuielile”

Fermierii au ajuns la capătul puterilor. Prețurile la cereale încă sunt destul de mici iar recoltele urmează să fie strânse. Ion Meriuță, fermier din județul Dâmbovița deține 450 de hectare de teren agricol și a vorbit pentru Agro TV despre provocările cu care se confruntă în acest an.

În toamna anului trecut, acesta a decis să înființeze exclusiv culturi de păioase. Deși cultura sa arată promițător, fermierul este dezamăgit de evoluția prețurilor care au coborât sub așteptări. Anul trecut, el a reușit să vândă întreaga sa recoltă și a beneficiat de prețuri bune, însă a constatat că prețurile au scăzut semnificativ în acest an.

,,Până în prezent cultura se arată destul de bine, însă sunt dezamăgit de evoluția prețului care nimeni nu se aștepta să coboare atât de mult. Anul trecut am vândut cam tot ce aveam pe stoc și asta pe mine m-a avantajat destul de mult dar, imediat următorul pas a fost că am cumpărat pentru înființarea culturilor de toamnă totul cu prețuri mai mari și ne costă foarte mult anul acesta înființarea unui hectar de teren. Anul trecut am cumpărat cu 6500 de lei/tonă îngrășământ complex 18:46, iar acum prețul este cu mult mai mic, aproximativ 2800 de lei/tonă. Din păcate, cred că nu voi câștiga nimic anul acesta, sper măcar să îmi pot amortiza investițiile. Nu voi risca să stochez nici anul acesta, voi încerca să valorific toată producția. Suntem toți fermierii puși în situațiile în care orice acțiune pe care o înterprindem este din păcate un risc pentru investițiile noastre”, a spus fermierul. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole